ing.alapterület:

-

nm

szobák száma:

-

szoba

ing. ár:

-

Ft

részletes kereső

Webáruházból rendelhető napelem
Webáruházból rendelhető napelem

A francia kiskereskedelmi lánc, a Leroy Merlin webáruházból elérhető napelem modulokat kezdett árulni. Spanyolországban az eddig sem szunnyadó piac robbanásával számolnak.

A svédek a német és az olasz piac drasztikus élénkülésével számolnak, de lehet, hogy egy másik áruházláncban riválisra találnak. A kiskereskedelmi barkácseszközeiről és kertészeti kínálatáról ismert Leroy Merlin bejelentette, hogy – az Ikeától eltérően, nem csomagban, tervezéssel, szereléssel és minősített szakemberekkel együtt – egyenként is megvehető napelemes paneleket, illetve sok más egyéb, megújuló energiával kapcsolatos terméket is a spanyolországi kínálatába tesz. És valóban, a webáruházból máris 381 tétel vált megrendelhetővé; többségében panelek és inverterek. A dedikált weboldal a fogyasztók villamosenergia-számlájának havi összege, az otthoni és a háztartási hely nagysága alapján ajánlott megoldásokat kínál.

A PV Magazine megkérdezte, hogy – a spanyol piacon egyébként épp az Ikea riválisaként működő Leroy Merlin – meddig tolja ki a “csináld magad” zöldenergiás határokat, és azt a választ kapták, hogy a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kínálati körbe a kereskedőnél beletartoznak a biomassza, a napenergiás, és a légenergiás (aerotermikus) rendszerek is, melyek a fedezni tudják a lakossági méretű fogyasztást – legyen szó komplett rendszerekről vagy alkotó elemekről (a panelektől a hálózathoz kapcsolódáshoz szükséges szettekig). Sőt, akkumulátorokat is értékesítenek.
Nem meglepő módon, a rendelkezésre álló tárolórendszerek egy része már el is fogyott.

Érdekes területté változott energetikai szempontból Spanyolország. Az európai szénerőmű leállítási hullámban 2025-ös határidőt vállaló országban tavaly november óta annyit változott az atomenergia (energetikai és közgazdasági, de környezetvédelmi) megítélése, hogy 5 évvel közelebb húzták, így 2040-ig bevállalták a spanyol atomstop dátumát is. Az új klímavédelmi törvényjavaslat szerint Spanyolországban 2040-től tilos volna a benzines, dízel és hibrid autók értékesítése is. A másik oldalon viszont kötelezővé válna, hogy évente legalább 3 gigawatt megújuló energiás kapacitást telepítsenek a spanyol energiarendszerbe, írta a napi.hu.

Forrás: alternativenergia.huajánlatkérés

Amennyiben részletesebben érdekéli ez az ingatlan, kérjük írjon közvetlenül értékesítő kollégánknak és hamarosan megkeressük megadott elérhetőségén ajánlatunkkal.

Ingatlan:

,
név:
e-mail:
tel.:
üzenet:
Minden mező kitöltése kötelező!